Jumlah Paparan Halaman

Sabtu, Jun 22, 2013

TEMASEK OH TEMASEK..

 24 Mei 2013..Sebagai pemenang Hadiah tempat ketiga Peraduan Mengarang Buku Bergambar Kanak-Kanak 2012, Mie Mambo bersama Delegasi Malaysia sebagai Illustrator Malaysia. 
Mie Mambo bersama Tapir hasil catan tangan pada t-shirt yang dihadiahkan oleh sahabatnya Muhammad faizal Abdul Jalil (Panjang)
 Demo Seni Karikatur dari media Cat Air dan dakwat pilihan Mie Mambo sepanjang acara AFCC di Perpustakaan Negara Singapura. 
 Suasana AFCC Perpustakaan Negara Singapura.
 Bersama sarongnya di Metropolitan Singapura..Panel menunjukkan karya-karya Ilustrasi Mie Mambo.
 Tempahan pertama Karikatur cat air.
 Bergambar bersama peminat.
 Nurul Nadiah bersama Karikatur dirinya oleh Mie Mambo sebelum pulang ke Johor.
 Victoria Street, Singapura.
 Bersama Lagenda Hardcore Kota Singa-Hafiz dari Stompin Ground.
 Shelvie dari Bandung, Mie Mambo dan Yusuf Gajah.
 Bersama rakan-rakan artis dari Indonesia.
 Karikatur Tuan Guru Yusuf Gajah.
 Bersama kenalan veteran dari Singapura.
 Sedang kusyuk menghasilkan karya.
Menjadi tumpuan ramai.

Terima Kasih kepada Perbadanan Kota Buku Malaysia (PKB) di atas segala peluang dan tajaan kepada Mie Mambo sepanjang Asian Festival of Children Content (AFCC) di National Library Singapore. Segala budi dan jasa pihak Tuan/Puan dihargai Mie Mambo. Kunjungan kali ini tanpa anak dan isteri, ini sedikit membuah kerinduan Mie Mambo kepada keluarga nya yang tercinta. InsyaAllah November 2013, Mie Mambo akan ke Singapura bersama Ida Sri Sulo dan Kasih Ramadhan untuk meraikan Pelancaran Buku-buku karya Ilustrasi beliau yang diterbitkan oleh Pustaka Nasional, Changi Road, Singapura. Semoga perjalanan seni Mie Mambo di Singapura berterusan dan maju kehadapan. Tambah berjaya bersama isteri dan anak yang tercinta.

Tiada ulasan: