Jumlah Paparan Halaman

Isnin, September 17, 2007

MASKARA 4 dan PELANCARAN "KASIH DAN AWANG" di RUMAH PENA.

Bertempat di rumah pena yang dulunya popular habis. Sekarang ini rumah pena masih dikenali tetapi dihidupkan nafasnya oleh kelompok yang menggelarkan diri mereka Sindiket-Soljah. Diketuai oleh Sinaga,vovin dan beberapa karyawan alternatif dalam pelbagai skop. Rumah Pena kini bernyawa baru. Kehadiran penulis, seniman dan karyawan generasi baru di MASKARA. Nur Azmi berasa sungguh bertuah kerana diberi ruang untuk beraksi di sana walaupun band post-punk/rock alternatifnya Nuras tidak dapat beraksi tetapi celoteh dan lawak kejamnya beraksi ligat.


Nur Azmi memperkenalkan Novel Grafik terbarunya, bukan hanya 'kasih dan Awang' tetapi tiga sekaligus karyanya termasuk 'Mambo di Kuale!!' yang banyak mengundang kontroversi pada tahun 2006.

El maniq-sahabat dan subahat rapat dalam dunia penulisan.Beliau dengan penuh kekacauan jiwa menyampaikan sajak yang penuh sinikal dan satire pada malam itu. El Maniqq ada terlibat dalam kompilasi/antologi penulisan blog iaitu buku 'Jiwa Kacau'.

MAt Jan,antara penulis blog yang saya minati sedang kusyuk membaca naskah puisi hebatnya. Mat Jan memang best!!

Pyan Habib...baca puisi tak hengat pada malam tu..semangatnya datang semacam. gembira kerana melihat respon para penulis dan penggiat sastera generasi baru menganjurkan sesuatu seperti MASKARA ini. Tahniah SIndiket-Soljah..teruskan!!

Tiada ulasan: