Jumlah Paparan Halaman

Isnin, Mac 20, 2006

Karya baru lagi!!









Kisah Tok Su Li 1 dan 2

Painting terbaru dari Nur Azmi. berkenaan kehidupan Tn.Hj.Razali Ismail mantan Cheif Executive Engineer HICOM,Kini dipamer sebagai koleksi peribadi di Kediamannya di Glenmarie Court, Shah Alam.
medium: Acrylic on canvas
Year: 2006
size: 2' X 3'

1 ulasan:

imanlow berkata...

okay!!bila baca describtion lukisan baru kat blog ko ni... Baik pembeli lukisan tersebut dan pelukisnya telah melangkah bendol kemelut slogan ' artis tak boleh cari makan kat Malaysia..." Oleh itu dengan segala hormatnya aku ingin copkan Slogan 'Malaysia BOLEH!!'di dahi mereka di akhir zman ni.... setiap kali melihat lukisan tersebut.Ada rezki tunang aku nak tempah satu...

Nur azmi tak perlu rabaan Nora Danish di waktu malam namun santai sungguh bakat beliau untuk mendekati masyarakat malaysia segenapnya melalui buah fikiran dan lentok tangan seninya yang menggilakan peha gebu!!!

kepada mereka yang tersesat seni dan mahu kembali ke alam karyawan silalah selalu mengamalkan sikap positif di dalam berkarya. Nur Azmi merupakan seorang kartasis di dalam kelompok kita semua... Permulaannya yang tak perlu kepuraan tetapi lantak lah ....permulaan saudara Nur Azmi ni umpama kata moyang aku dulu,,,,KALAU NAK TAHU cepat BUAT !!! Tak de cerita banyak! bERANI!! tAK YAH BAYAR TOL UNTUK berKARYA!!! Harga minyak naik pun karya tetap berkerja... buat apa nak risau pasal dasar.... buat apa nak tukar agama!!!! oRIGINALITI DAN KEINDAHAN sekadar memerlukan kejujuran tanpa ukuran... Syabas Nur Azmi...