Jumlah Paparan Halaman

Jumaat, Mac 23, 2007

sedikit tentang NURAS

NURAS band yang dibentuk oleh aku (Nur Azmi) dan adik aku (Asmawi Mohter). Bermula setelah lama bermain dengan macam-macam band underground di Perak dan K.L. Kami dicided untuk NURAS. NURAS membawa perisa pop/alternative yang disulam rasa karat gitar berdistorsi. Dikahwin pula dengan melodi sonic.band yang simple. Agak berbeza dengan STONERIVER yang tampil dengan PUNK-ROCK.Sudah tentu nuansa band tersebut keras dan enegertik. Asmawi juga pernah bersama stoneriver dan Fire Locomotive semasa aktif di Ipoh beberapa tahun lalu.NURAS turut dianggotai Wan Hafizi selaku Bass (ex-Stoneriver).Wan Hafizi juga dikenali melalui The Stereo dan Daily Metro. Band yang membawa musik "garage". NURAS akan menerbitkan sendiri E.P pertama mereka di bawah label aku sendiri tidak lama lagi. Sekarang Kami sibuk merakam lagu-lagu dari koleksi terperap yang dah agak lama. untuk makluman NURAS akan mengusahakan ruang myspace nya nanti. Tunggu!!!

5 ulasan:

iEn berkata...

band mana ni erk.. baru lagik ka?

Cutie berkata...

xsabar nak tunggu 14 april nampak.. dah bedeba2 ye..
pe2 pun..all do bez..
NURAS BOLEHHH...!!!

sam ahmad berkata...

Kepada:
anda, kawan-kawan anda, semua orang muda dan orang yang pernah muda.

tahun lepas [2006] buku bernama Goblog telah diterbitkan. tahun ni kami di Papakerma nak teruskan kesinambungan untuk menerbitkan Goblog edisi kedua [Goblog#2] pulak. jadi, anda dijemput untuk sama-sama menjayakan projek buku Goblog#2 ini.

hantarkan apa jua bentuk tulisan kepada kami untuk disemak dan kemudiannya dibukukan. takde tema yang spesifik untuk Goblog#2 ni. jadi, anda bebas nak tulis tentang apa pun. tapi sila pastikan tulisan anda tu mempunyai mesej yang berguna untuk orang ramai. tulisan yang takde mesej akan direject tanpa belas kasihan. tulisan yang rasis, fasis, seksis, nazis, prejudis dan segala unsur yang bertentangan dengan hak asasi manusia jugak akan direject.

setiap seorang dibenarkan menghantar maksimum 10 artikel dan minimum 5 artikel. hantarkan artikel dalam bahasa malaysia ok.

takde deadline [deadline ke dateline?] yang ditetapkan. cukup je bilangan artikel yang dikehendaki, kami akan siapkan buku Goblog#2 ni. cepat lambat buku ni dikeluarkan bergantung sepenuhnya kepada keterlibatan anda [dan juga keadaan kewangan kami.:p].

kepada yang berminat, hantarkan kontribusi anda kepada saya di alamat email berikut: merahdanhitam@yahoo.com


daripada:
Dhani Ahmad
b/p: Papakerma Press
www.papakerma.com

jOnOs berkata...

Syabas!

jOnOs berkata...

Syabas!