Jumlah Paparan Halaman

Jumaat, Julai 07, 2006

The River...4' X 3' artworks by Nur Azmi.















Skinny Nur Azmi on work at his shelter and studio in wangsa Maju,Kuala Lumpur. final touch-up for his latest "The River series". for more inquiries about the painting and others please contact Nur Azmi on 017-3601689 or by e-mail 0n namakunur@yahoo.com


everybody,everything has gather together in this space..from the hughes buffaloes,ducks,goats and wildboars.grandma wacths the great scenery while her gandsons bathing together.fisherman on their visions.there is on the river,besides river,near river....
























The River series. One of most important series by Nur Azmi. Since he was finish his study, Nur Azmi started out first with the series.The River try to connecting crowds by using strong tones of colours and stylized forms of naive art flavour. this is all about the days of his growing up as a kid,a son,a villager,a little naive kid from the muddy banks and as an artist. Check out Nur Azmi paintings at his next exhibitions. The show will be mention on this weblog.

8 ulasan:

Mr. FAIZUL BIN KAMARUDDIN berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Mr. FAIZUL BIN KAMARUDDIN berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
inche' ahmad blitzenius nazri berkata...

aku tak kenal ramai awek kat luar. tapi itu subject yang best. boleh mengapi2kan semangat orang, sampai bawak ke tuan punya gambar, takut kita syok kat dia ke, .... et al. hahaha. tapi sejak kau dah sebut tu, makin banyak la mangsanya,.... yang bakal di'frame'kan gambar diorang size jewel case.

inspirastional, yes, for awhile.

anyway, keep up with your good work. masa gig hari tu, ada orang lain cover , saya pun tak sure,.... pasal saya tak review gig.

azhar berkata...

waa...abg botak kita mengganas buat painting..

Aisyeh!

sekarang ni abg Botak kita cam artis daaaa

syabbbbassssszzzzz

Mr. FAIZUL BIN KAMARUDDIN berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
wadi berkata...

wah bagus la mie...tgh wat painting baru...ni yg semangat aku tuk wat painting lain lak....tapi versi aku yg bukan budak art n design nie....view blog aku...wwww.wadiwaridiworld.blogspot.com. mirip blog kor jer nick tu kan...jgn marah..chiow

-KhaL- berkata...

wow!
mati idup balik pon xleh nak buat camnih

Yasz berkata...

hey nurazmi..kamu punyer 'The River'series ni mmg cantik...very vibrant colors and full of life gitu...gaya drawing ko ni buat aku teringat kat satu drawing at Pucuk Rebung Gallery,KLCC. One Chinese artist draw a very cartoony like art piece, lebey kurang cam ko punye gak ni.tp tema dia is about love and ade gambar ikan bulat besar..ape2pun..cantikla ur art piece ni.keep it up!